Tulipanaktiviteten

Lions aktiviteten "Med Lions - mod misbrug"

"Med Lions - mod misbrug" har gennem en årrække kendetegnet en massiv bekæmpelses-/forebyggelsesindsats mod misbrug. Lionsklubberne i Danmark har en klar målsætning i forhold til at medvirke i en indsats overfor misbrug, og den harmonerer i særdeleshed med Lions-organisationens formål, nemlig at yde en indsats i det frivillige, sociale arbejde på et humanitært grundlag.

Eksempler på misbrugsforebyggende aktiviteter i kommunerne er:

·         Holdning og Handling - et skoleprojekt med videreuddannelse af lærere i holdningsbearbejdelse af eleverne mod mobning m.m. og for trivsel.

·         Natteravnene - et socialt projekt, som Lions yder støtte

·         Temadagen "Du vælger selv" - et skoleprojekt med Lions som medarrangør

·         Misbrugsforebyggende informationsmateriale

·         Økonomisk støtte til idrætsklubbers forebyggelses-indsats

·         Foredrag om misbrug for de ældste klasser i folkeskolen

·         Teaterforestillinger, der handler om konsekvenser af misbrug

Aktivitetens formål er at skabe betingelser for, at unge afstår fra misbrug, det kan være brug af narkotika, vold, mobning og overdreven indtagelse af alkohol.

På det lokale plan vil aktivitetens formål ofte realiseres i et samarbejde mellem Lionsklubberne og lokale myndigheder (SSP, skoler, politi og ungdomsorganisationer).

I en årrække har Lions Club Himmelbjerget valgt at deltage i denne aktivitet ved at sælge tulipanbuketter i foråret til både virksomheder og private.

Fortjenesten på hver buket går ubeskåret til det misbrugsforebyggende arbejde.

Virksomheder er blevet kontaktet direkte, og til glæde for os (og for modtagerne af overskuddet) er der mange, der vælger at deltage år efter år.

Private har mulighed for at købe buketterne, når klubben stiller salgsboder op ved supermarkederne.

Samtidig er der også her en lejlighed til at få en snak om, hvad Lions er og at fortælle lidt om, hvad overskuddet fra denne aktivitet går til.

Se under donationer.