Holdning & Handling
Et kursus i Holdning & Handling er opbygget over seks temaer:

At komme i puberteten. Udfordringer venter
At opbygge selvtillid gennem bedre kommunikation
Lære dig om følelser: Værdsæt dig selv og lær selvdisciplin
Venner: Bedre forhold til kammerater
At styrke forholdet til familien
At lære at tænke kritisk for at træffe beslutninger

Sammenfatning:
At udvikle sine muligheder og begrænse vold i skolen og i samfundet. Holdning & Handling har undervisningsmaterialer for elever fra børnehaveklasse til 9.klasse. Der findes 3 lærervejledninger, og 2 øvrige vejledninger:

"Dig og mig og qvik"
børnehaveklasse til 3.klasse. "Dig og mig og Qvik" bygger på positive forventninger til eleverne og en tro på deres evner til at udvikle sig optimalt gennem interaktion i trygge og omsorgsfulde rammer. Der fokuseres på at opbygge respekt for den enkelte og for fællesskabet. "Qvik" er en bamse, som er det gennemgående symbol i de lege, rollespil, opgaver og øvelser, materialet indholder.

"Hvem er du"
4.klasse til 6.klasse. Denne lærervejledning indeholder elementerne: at komme i puberteten, selvtillid gennem kommunikation, læren om følelser, bedre kontakt med kammerater, familien, kritisk tænkning,

"Dig og de andre"
7.klasse til 9.klasse. Indholdet i overskrifter er: håndtere vrede, forstå konflikter, løse konflikter.

"Energisten"
energi
lege og andre gode samarbejdsaktiviteter til alle aldre

"Forældrehåndbog"
der har sit udgangspunkt i at inddrage forældrene i det forebyggende arbejde. Uden forældreopbakning vil indsatsen fra eksempelvis skolernes side kun have en begrænset værdi.